Over ons

Jos de Vries ( links op de foto )

Sinds 2005 woon ik in Hilversum en wat me trof;  is de vriendelijkheid van de mensen, de ruimte, de rust en prachtige natuur van de omgeving. Hilversum ligt ideaal centraal in het land !

Mijn leerstijl is er een van onderzoeken, ervaren, doen; 

De ervaring met open geest ingaan; hoofd, hart en handen ...... 

Veel levenservaring, kennis en geduld, deed ik jaren op in ontmoetingen met kwetsbare mensen, in psychiatrische ziekenhuizen als B - Verpleegkundige en Maatschappelijk Werker bij mensen thuis. Ruim 18 jaar ben ik nu deeltijd werkzaam als poliklinisch Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundig Behandelaar in de GGZ & Verslavings Zorg.

Als tegenhanger voor dit geangageerde drukke bestaan, zocht ik de stilte. Ik maakte kennis met Zen Meditatie in 1999. Daar laad ik me aan op, vind ik mijn inspiratie en acceptatie, met alle ups en downs die het leven brengt.  

Als masseur heb ik mij toegelegd op de holistische massagetechnieken en mij geschoold bij diverse opleiders. Holistische en Ontspanningsmassage massage bij Yvonne Koopmanschap en Evert Klaassen, de Massage Praktijkopleiding bij Kees Reijn;  Hotstonemassage; Stoelmassage; Ontspanningsmassage; Handen en Voetenmassage en body awareness. 

Aansluitend specialiseerde ik mij aan de Post HBO opleiding van de Hogeschool Utrecht tot 1st graduate Mindfulness Stress Reductie Trainer en Mindfulness Cognitive Therapist. Bij Coen Tuerlings, www.soundfulness.com te Tiburg bekwaamde ik me in het behandelen en werken met akoestische instrumenten, o.a. klankschalen.

In de massagebehandelingen die ik aanbied is het mogelijk te kiezen uit die combinatie van de verschillende technieken, afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. U knapt er goed van op!

Jos de Vries

Paul Spaans ( rechts op de foto )

Ik ben geboren en getogen in Hilversum. 't Gooi past me als een oude vertrouwde jas.

Voor mijn hobby zing ik bij het Klassieke GALA koor te Amsterdam. 

De opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd, beslaan mijn beide grote liefdes: boeken en mensen ! Hun inhoud rangschik ik graag ! Ik ben gediplomeerd Bachelor HBO Bibliothecaris / Muziek Archivaris en studeerde aan de Bibliotheek Academie Frederik Muller te Amsterdam. In de jaren 80 was ik werkzaam in schoolbibliotheken en het NOB Archief.  Bibliotheken sloten hun deuren en mijn werk hield op te bestaan. Ik zocht naar nieuwe mogelijkheden. 

Ik doorliep opleidingen HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijke Zorg en werd Persoonlijk Begeleider en trainer in de VG-Zorg.  In mijn vrije tijd ben ik met veel plezier onbezoldigd archivaris bij het Nederlands Boeddhistisch Archief te Amsterdam. 

Ik volgde Cursussen Holistische Massage bij Yvonne Koopmanschap & Evert Klaassen en de Praktijkopleiding Massage bij Kees Reijn te Hilversum.


Mijn werkzaamheden bij Mannen Massage Praktijk richten zich metname op de stoelmassage en holistische massage. Mijn cliënten vertellen dat mijn aanpak een combinatie van stevig en intuïtief is. Pijnplekken en blokkades spoor ik bij u op en het resultaat van mijn behandelingen is dat u er weer een tijd tegen kunt.  

Paul  Spaans

"In de massage ontmoeten gever en ontvanger elkaar;  dit wederzijds vertrouwen en respect zijn de ingredienten voor herstel en rebalancing van lichaam en geest. Hierin schuilt onze liefde voor het vak! "

Jos de Vries  &  Paul Spaans